Så här gjorde han;
4 port
500 g räkor med skal
3 msk olivolja
1 msk smör
1 gullök
1 bit purjolök
1 morot
1 liten bit rotselleri
1/2 fänkål
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 kvist persilja
2 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
vatten
3-4 dl grädde
salt o vitpeppar
Skala räkorna och lägg dem i kylen.
Fräs skalen i olivolja och smör i en kastrull under omrörning.
Skala och skär löken och grönsakerna i bitar och lägg de tillsammans med tomatpurén, lagerbladet, kryddorna och paprikapulvret i kastrullen. Pressa ner vitlöken och ha i vinet efter några minuter. Fyll upp med vatten tills skalen är täckta. Koka upp och skumma av eventuellt. Låt sjuda i 10-15 min.
Sila av skalen och koka ner soppan tills en tredjedel återstår. Häll i grädden och låt sjuda i ytterligare 10-15 min. Smaka av med salt o vitpeppar. Lägg ner räkorna och låt dom bli varma.
Servera med ett gott bröd.
Lycka till!
ha en skön söndag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar