fredag 22 mars 2013

Varm potatissallad..

Dagens recept blir på en nyfunnen favorit.. Jag älskar verkligen fransk potatissallad med kapris och lök och det här är en variant på den med medelhavs känsla.. Funkar hur bra som helst dagen efter också när den är kall..


Så här gjorde jag;

4 port
1 kg potatis
olivolja, flytande margarin
flingsalt

Dressing;
1 hackad rödlök
1 dl hackade svarta oliver
1 dl hackade soltorkade tomater
1 1/2 msk kapris
2 dl hackad persilja
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
flingsalt, peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen eller skala och dela potatisen på längden. Lägg dem på en oljad bakplåt och ha på salt. Rosta dem i mitten av ugnen i ca 25 min, tills dem är mjuka.
Blanda under tiden ihop dressingen. Lägg sedan den varma potatisen i en skål och blanda försiktigt runt dressingen.. Servera t.ex rostbiff eller grillat kött och grönsallad.. Super gott!!
Lycka till!

ha en skön fredag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar